Jaaroverzicht 2020 (1/3): Het Werk

Gepubliceerd op 11 december 2020 om 17:00

Het loopt tegen het einde van het jaar, tijd is om een jaaroverzicht te maken. Ook dit jaar loop ik daar al een tijdje over na te denken. Ik heb besloten het dit jaar in 3 delen te doen. Het eerste deel gaat over mijn werk, het tweede deel over de muziek en het laatste deel is het volledige jaaroverzicht 2020.

 

Nu dus mijn werk...
Begin dit jaar ging ik mijn tweede jaar in bij de groothandel in outdoor artikelen. Na een jaar was ik aardig wat wijzer geworden over zwembaden, tenten, warmtepompen enz. Inmiddels raakte ik ook steeds verder ingeburgerd in de Duitse markt en begon mijn Duits aardig te verbeteren.

 

Halverwege februari kwam echter (de voor mij niet verbazende) mededeling dat het slecht ging met het bedrijf. Een bedrijfshervorming zou hier verandering in moeten brengen. Direct voelde ik dat ik op zoek moest naar een nieuwe uitdaging.

 

Ik heb altijd gezegd, ik doe 10 jaar hetzelfde werk, dan ga ik wat anders doen. Bij mijn eerste werkgever waren het er 11 en half, bij deze werkgever zou het uiteindelijk maar 1 jaar en een paar maanden zijn.

 

Voor mij was het de allereerste keer dat ik te maken kreeg met solliciteren. Tot nu toe was dat nooit nodig geweest. Heel even heb ik geproefd aan de lastige kant hiervan. De onzekerheid die een afwijzing met zich mee kan brengen. Op dat moment besef je hoe zwaar een werkzoekende het moet hebben... Voor hen heb ik meer respect gekregen dit jaar.

 

Ik heb getracht om een jeugddroom werkelijkheid te maken, en het onderwijs in te gaan, maar... Na een gesprek erover was het duidelijk; Hier moet ik mij verre van houden.

 

Maar wat dan?

 

Dan ben ik gelukkig dat ik vrienden heb die met mij meedenken, zonder dat ik erom vraag.

 

Zo is er een meeloopdag in de geestelijke gehandicaptenzorg voor mij georganiseerd. Om hen te verzorgen die als de kinderen zijn gebleven, is bijzonder werk. Werk wat je moet doen met een lach op het gezicht en een traan in het hart. Het is immers ook mijn schuld dat... Van het 1 kwam het ander en sneller dan verwacht mocht ik een nieuw contract tekenen. 

 

Het tekenen van dit nieuwe contract betekende wel dat ik afscheid moest nemen van de groothandelcollega's. Ondanks dat de samenwerking maar een jaar geduurd heeft, waren die collega's mij zeer lief. Zulke collega's, zo'n team, dat verwacht ik niet snel weer tegen te komen. Hun mis ik nog steeds. 

 

Maar goed... een nieuwe job stond voor de deur en een nieuwe groep collega's. Stuk voor stuk echter toppers! Er wordt veel gelachen, veel besproken en veel nagedacht over hoe wij hen het beste kunnen geven wat ze maar kunnen krijgen. Zowel voor het tijdelijke als het eeuwige

 

Wat een omslag. Van hele dagen achter een scherm en deadlines, naar hele dagen fysiek werk en meebewegen met de stroom van de dag. Maar tot nu toe bevalt die omslag prima.

 

Toegegeven... Met gebroken ledematen werken is niet heel eenvoudig in de zorg (dan verlangde ik wel eens terug naar mijn kantoorbaan), maar zelfs dat kun je maanden volhouden.

 

Ondanks dat ik momenteel thuis zit en fysiek niet in staat ben mijn werk te doen, is het een goede beslissing gebleken om over te stappen.

 

Of... Om met de woorden van de predikant van afgelopen zondag te spreken: "Gemeenteleden, u die in de (gehandicapten) zorg werkt... U bent hard nodig. U heeft eervol werk, onderschat het belang van uw arbeid niet.

 


Op naar de (D.V.) komende 10 jaar dan maar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.