De Smaakvolle Zomer!

Gepubliceerd op 14 juli 2023 om 17:00

Saarburg, Duitsland: Vanuit het huisje keek je vanaf de heuvel zo het dal in. Wie met zijn ogen de contouren van de heuvel volgde, zag oneindig veel wijnranken staan met daaraan ontelbare druiventrossen. De wandeling van de heuvel naar het dal duurde een klein uurtje. Het ging vlot door de vele traptreden en de snelle afdaling. Eenmaal in het dorp aangekomen (hijgend van de inspanning) zat daar op het dorpspleintje (waar in het midden een rivier doorheen stroomt) een Italiaanse ijstent. Het ijs daar smaakte absoluut het beste ooit! Alleen daarom zou ik al terug willen naar Saarburg, Duitsland.

 

Wierschem, Duitsland: Het was een bloedhete zomerdag. De temperatuur steeg tot ver in de tropische waarden. Het plan was om Burg Eltz te bezoeken, maar de juiste parkeerplaats vinden lukte niet. Wel aan de andere kant van de heuvel. Een wandeling door het schaduwrijke bos zou ons er ook brengen en zo geschiedde. Maar wie de heuvel over boomwortels springend afgaat, moet de heuvel ook weer op, en dat met die temperaturen… Toen smaakte de halve liter cola bij het cafétje aan de parkeerplaats, waar ik onder de met wijnranken begroeide pergola zat, lekkerder als alle glazen cola die ik eerder had gedronken. Alleen daarom zou ik al terug willen naar Wierschem, Duitsland.

 

Hattigny, Frankrijk: Wederom een bloedhete zomer. Voor een Hollander die slecht tegen de warmte kan een ware beproeving. Dag in, dag uit was er de strakblauwe lucht. Alleen vroeg in de ochtend kon een wandeling door het bos plaats vinden. 'De rest van de dag bleef je binnen. Behalve op die woensdagavond. Vanuit de verte zagen wij de gitzwarte wolken aan komen drijven. Toen volgde het onweer en viel de regen overvloedig neer, eindelijk verkoeling brengend. Met de warmte eet je amper, maar toen de temperaturen beter werden, deden wij de oven aan om daarin onze pas gekochte croque-monsieurs op te warmen. En wat smaakten die toen lekker! Alleen daarom zou ik al terug willen naar Hattigny, Frankrijk.

 

Zomervakantie 2023, hij is begonnen!  Net als vorig jaar schrijf ik in de zomer een zomerblog. Het zijn geen diepe doordenkers, het is geen zware kost. Gewoon van die artikeltjes die leuk zijn om even te lezen. Benieuwd naar vorig jaar? Klik hier en ga terug naar de Summer School.

 

Dit jaar ga ik fictieve verhalen schrijven over de gerechten die u terugbrengen naar dat cafeetje in Parijs, naar die trattoria in Italië en naar dat terras in het bos in Duitsland. Daar waar u die heerlijke baguette, vers gedroogde worst, bijzondere kop koffie of dat extreem pittige gerecht genuttigd heeft.

Alleen al de herinnering daaraan doet je watertanden…

Het is ook bewezen: je eten en drinken op vakantie smaakt extra lekker.

 

Dus ik dacht: op naar een smaakvolle vakantie dit jaar. Gaat u de komende weken mee op culinaire avonturen?

 

De artikelen:

21-07-2023 - Pizza Margherita

28-07-2023 - Paella

04-08-2023 - Kaasfondue

11-08-2023 - Frietje Mayo

18-08-2023 - Schwärzwalder Kirschtorte

23-08-2023 - High Tea

Op 01-09-2023 sloot het restaurant. 

 

Johannes R

Reactie plaatsen

Reacties

Hendrika
een jaar geleden

Ja hoor, kom maar op met je menu!