Nieuwjaar 2022 / beNIEUWd

Gepubliceerd op 7 januari 2022 om 17:00

Na de duisternis van de nacht brak op 1 januari een nieuwe morgen aan. Na de lange nacht waarin de jaarwisseling plaats vond is een nieuw jaar begonnen. Het jaar Anno Domino 2022 klopt op onze deuren. Met hernieuwde energie vangen wij het jaar weer aan.

 

Via deze weg wens ik alle lezers van de website al het onmisbare toe voor het komende jaar!

 

Bent u ook benieuwd wat het nieuwe jaar zal brengen? Wat is er veel hoop zo aan het begin van het jaar. De teleurstelling van vorig jaar wil iedereen snel vergeten. Nee, dit jaar gaat beter worden!

 

Ten eerste natuurlijk (zoals ik iemand hoorde zeggen) hopen we dat tante Corrie ons wat meer met rust gaat laten. Iedereen is moe van de regelgeving en hoopt op verlichting. Dus we zijn beNIEUWd wat er gaat gebeuren met Omikron of nieuwe varianten die weer zullen ontstaan. Gaat dit ons dagelijks leven nog verder beïnvloeden?

 

We zijn ook benieuwd wat onze nieuwe regering ons gaat brengen. Binnenkort staat ze op de trappen van het paleis. Een hele reeks aan nieuwe bewindmannen / -vrouwen. Wat gaan ze ervan terechtbrengen? Over welke moeilijke vraagstukken zullen wij zich moeten buigen? Dan zullen sommigen met hoop naar de nieuwe regering uitkijken, anderen zien de komende regeerperiode met angst en vreze tegemoet. Maar beNIEUWd zijn wij allemaal.

 

En wat zijn er nog veel dingen om beNIEUWd naar te zijn:

  • Een kleintje op komst? Wat zal het worden? Een jongen of een meisje? Mag het gezond ter wereld komen?
  • Een nieuwe job staat voor de deur. Ga ik het nieuwe werk leuk vinden? Gaat mijn werkgever blij met mij zijn?
  • Er moeten toetsen worden afgelegd dit jaar. Hoe ga ik de toetsen maken? Mag ik slagen dit schooljaar?
  • Gaat 2022 het jaar worden waarin ik de liefde mag vinden? Mag ik verliefd worden dit jaar? Of… kan mijn bruiloft dit jaar wel doorgang vinden? Kunnen wij een huis vinden wat naar onze smaak is en waarin wij kunnen gaan wonen?

 

En zo zijn er nog ontelbaar andere voorbeelden waar wij beNIEUWd naar zijn aan het begin van het jaar.

 

Ook ik ben beNIEUWd wat er dit jaar met de website gaat gebeuren. Gaat het mij lukken om iedere week weer een nieuw artikel te schrijven wat u als lezer boeit? Plannen zijn er genoeg, maar zal ik ze tot uitvoer kunnen brengen?

 

Toch… waar wij ook beNIEUWd naar zijn, is het wel de goede vraag die wij stellen? Zijn wij eigenlijk wel beNIEUWd naar het juiste? De trouwe lezer weet waar ik nu op doel.

 

Het jaar 2022 is het jaar Anno Domini (het jaar van onzes Heeren) 2022. Hoe beNIEUWd wij dan ook zijn, het is te hopen dat wij berusting vinden in Zijn weg met ons het komende jaar. Misschien moeten wij dan juist daar beNIEUWd naar zijn en vooral smeken om AL het onmisbare voor het toekomende.

 

Want als ons dan AL het onmisbare geschonken wordt, dan kunnen u en ik het jaar beginnen, het jaar in en Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) ook afsluiten met dezelfde woorden:

 

Soli Deo Gloria – Alleen God de eer!

 

Johannes R

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.