Een andere bril

Gepubliceerd op 17 maart 2023 om 17:00

Allereerst richt ik mij eens tot degenen onder ons die een bril dragen. Maar ook degenen die geen bril dragen worden van harte uitgenodigd om verder te lezen.

 

Heb je ook wel eens dat je je bril niet al te trouw op hebt en daardoor soms flinke hoofdpijn kan hebben of heel moe kunt zijn? Ik wel, soms heb ik hem een aantal dagen niet op als ik thuis ben.   Hoofdpijn of moeheid om deze reden is niet aan te raden. Maar dit bracht mij wel op een mooie gedachte die ik graag wil delen.

 

Ik moest denken aan een bril, geen gewone, maar een ander soort bril. Een bril waarmee je bij jezelf naar binnen kunt kijken in je eigen hart. De Bijbel. Beschaamd moest ik toegeven dat het wel gebeurd dat ik die bril vergeet op te zetten, of te kort op heb waardoor het geen effect heeft om hem te gebruiken. Er zijn genoeg excuses te bedenken om het niet of te weinig te doen: te druk, te moe etc. Misschien ben ik bang om goed bij mezelf naar binnen te kijken, bang voor wat ik daar tegenkom. Zelf kun je namelijk zo eerlijk maar ook zo oppervlakkig als je zelf wilt naar jezelf kijken. Mensenogen zien jou hoofd en hart niet vanbinnen.

 

Helaas is het geen oplossing om dan maar heel weinig of helemaal niet je Bijbel te pakken en te lezen. God ziet jou en mijn gedachten en hart wel. De inhoud verbergen voor anderen zorgt er alleen voor dat een ander het niet weet, maar weg is het niet.

 

Als je hiervan dagelijks trouw gebruik gaat maken zul je ervaren dat het effect van het wel gebruiken positiever en groter is dan van het niet gebruiken. Als we hierdoor zien wat er vanbinnen zit en dit voor God neer mogen leggen, dan heeft deze bril zeker effect! En zal alles in het leven veel helderder en minder vermoeiend zijn.

 

Nu heb ik alleen geschreven over het gebruik van de bijbel. Lees eens terug en vul in plaats van het woord ‘bijbel’ het woord ‘gebed’ eens in. Hoe is dat bij jou/mijzelf? Maken we daar trouw gebruik van?

 

Als afsluiter een raad voor jou en zeker ook voor mezelf. . Wil je ervaren wie God is en hoe goed Hij voor ons wil zijn? Vergeet dan vooral je bril niet dagelijks op te zetten!

 

Neline


Als trouwe lezer van deze website weet Neline als geen ander dat de artikelen op deze website vaak een diepere laag bevatten. Een tijdje geleden kwamen wij naar aanleiding van een toen geschreven artikel met elkaar in contact. Toen ze mij toevertrouwde dat ze ook wel eens schreef, was de vraag snel gesteld. 

 

Bovenstaand leest u haar eerste artikel. Een artikel waarin de diepere laag die vaak op deze website te vinden is, ook naar voren komt. 

 

Neline, dank voor je bijdrage! 

 

Johannes R

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.